Sarbatorim 1 Mai un pic altfel

Anul acesta sarbatorim ziua de 1 Mai diferit fata de ce ne doaream si fata de anii trecuti. Starea de urgenta este un lucru nou pentru noi toti si incet, incet, ne-am obisnuit cu noile reglementari.

Ziua de 1 Mai era o mare bucurie pentru romani si in special pentru iesenii, care ieseau in familie sau cu prietenii, la picnic sau gratar, in zonele din vecinatatea Iasiului. Acum vom sarbatori un pic altfel si vom sta acasa.

Pe 1 Mai este totodata Ziua Internationala a Muncii si aceasta zi a fost aleasa inca din anul 1889, in Chicago (Illinois, SUA), ca urmare a grevei generale a muncitorilor, pentru reducerea numarului de ora lucrate, la 8 pe zi. Desigur, probabil ca multi dintre noi isi aduc aminte de 1 Mai Muncitoresc, ziua in care erau organizate manifestatii propagandiste, pe marile bulevarde, in timpul regimului comunist. In schimb, dupa 1990, Ziua Muncii este sarbatorita in aer liber, lansand in urma istoria si semnificatia acestei zile.

Sub indemnul #totulvafibine, anul acesta de 1 Mai vom sta acasa, alaturi de cei dragi, pentru a ne proteja si a fi solidari unii cu altii. Cu siguranta, vom avea alte ocazii pentru iesiri la iarba verde, la munte sau la mare si vom face acest lucru cand vom sti ca suntem in siguranta.

Ca sa marcam totusi aceasta zi, va recomandam o masa copioasa, cu mancaruri traditionale si daca doriti sa fiti aproape de prieteni, sunati-i si spuneti-le cele mai bune ganduri, pe care le aveti pentru ei.

#stamacasa de 1 Mai!

(Visited 160 time, 1 visit today)

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Nu există comentarii

Comentarii