Idei pentru vopsirea oualor de Paste

Intradevar cozonacii  sunt cei mai importanti, sa iasa buni si frumos crescuti in tava, dar ouale de Paste sunt cele care fac masa de sarbatori speciala.  Ciocnirea oualor este un moment care ne uneste si deschide masa festiva.

Cum vopsesti ouale de Paste?

In joia mare, toate gospodinele au un lucru de facut: vopsirea oualor. Lasand la o parte traditionalul rosu, ouale pot fi vopsite in fel si chip, iar noi va aratam 3 metode simple pentru a le colora. Inainte de a fi vopsite, ouale se spala bine, cu un buretel si se fierb in apa.

Oua vopsite in hartie creponata

O metoda usor de pus in practica este cea in care se foloseste hartie creponata.

Materiale necesare:

Hartie creponata diverse culori , foarfeca, manusi de bucatarie, un recipient cu pulverizator, otet, prosoape de hartie pentru bucatarie sau servetele.

Se pune otetul in recipientul cu pulverizator. Se taie hartia creponata in patratele de 10 cm pe 10 cm, in care se invelesc ouale si se pulverizeaza usor cu otet. Este recomandat sa folosesti manusi si sa pui ouale infasurate pe o tava acoperita cu folie alimentara, ca sa nu se murdareasca.

Dupa 2 minute, se indeparteaza hartie creponata de pe oua si pentru stralucire, se pot unge cu putin ulei de floarea soarelui.

Oua curcubeu

Pentru o masa colorata, ouale vopsite in culorile curcubeului sunt cea mai buna alegere.

Materiale necesare:

Vopsele lichide pentru oua in diverse culori sau coloranti alimentari, servetele, punga sau folie alimentara, pensula, otet, elastic de bani.

 Se pune pe punga sau pe folia alimentara, servetelul intins, care este udat usor cu pensula cu otet. Zona servetelului udata cu otet se stropeste cu vopsea, in diferite culori. Se inveleste oul in servetelul colorat si se leaga cu elastic, ca sa stea lipit. Dupa 5 – 10 minute, in functie de intensitatea culorilor dorite, se indeparteaza servetelul. De asemenea, pentru stralucire, ouala se pot unge cu ulei de floarea soarelui.

Oua in culori degrade

Vopsirea oualor in culori degrade este putin mai indrazneata, dar efectul este woooow.

Materiale necesare:

Vopsea lichida sau coloranti alimentari, in diverse culori, pahare, apa, lingura.

Se pune vopseaua in pahare, peste care se adauga apa. Amestecul trebuie sa fie cat mai concentrat. Se tine cu lingura sau cu mana oul, pe jumatate scufundat in paharul cu vopsea. Se scufunda treptat oul in vopsea, pentru a obtine o culoare in degrade.

 Spor!

(Visited 11.010 time, 1 visit today)

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Nu există comentarii

Comentarii