Iata cum poti reduce consumul de combustibil

Chiar daca iti place sa te bucuri de performantele masinii tale si nu ai rabdare intotdeauna sa conduci economic, e bine de stiut ca exista cateva trucuri pe care le poti pune in aplicare pentru a consuma mai putin carburant mai ales in traficul orasului, mai ales in traficul din capitala sau orasele mari, la orele de varf.  Va fi mai mic intr-un oras de provincie in care intalnesti doar cateva stopuri si semafoare fata de varf.

Condusul economic este pana in 100 km/ora. Apoi consumul creste vizibil in functie de cat de tare apesi pedala de acceleratie. In general, viteza economica este aproximativ aceeasi cu viteza legala. Asadar, daca vei respecta limita legala de viteza, vei mentine si un consum economic de carburant.

Vei economisi carburant mentinand o viteza constanta dar si daca pastrezi distanta fata de autoturismul din fata. In traficul aglomerat al orasului, daca mentii viteza si nu stai foarte aproape de masina din fata, poti conduce astfel incat sa nu fi nevoit sa opresti si sa pornesti de foarte multe ori. Anticiparea traficului presupune sa ridici piciorul de pe acceleratie atunci cand te apropii de semafor daca acesta are culoarea galbena sau rosie sau atunci cand te apropii de o coloana. Vei scade considerabil consumul daca nu vei merge cu acceleratia apasata pana in momentul in care trebuie sa franezi. Daca urmeaza sa franezi, ridica piciorul de pe acceleratie si lasa masina sa ruleze pana vei calca frana. In frana de motor, nu exista consum.

Umfla anvelopele corespunzator si mentine presiunea aerului din anvelope la nivelul recomandat in cartea tehnica a masinii sau in funtie de tipul de anvelope montate pe masina ta. Poti verifica presiunea recomandata pe stalpul de la usa masinii sau pe capacul de la rezervor. Retine ca anvelopele prea moi vor creste combustibilul.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este schimbul filtrelor de aer, ulei si combustibil pe care trebuie sa il faci la timp. Astfel vei mentine motorul masinii intr-o stare cat mai buna, ceea ce va reduce uzura si implicit consumul de combustibil.

Iti recomandam ca din cand in cand sa scoti din masina lucrurile care nu iti sunt necesare. Fa inventarul obiectelor in plus sau a pieselor din portbagaj de care nu ai nevoie. Scoate mai ales ambalajele goale, lanturile de iarna sau lopata de care nu ai nevoie pe timp de vara. Vei observa o scadere consumului de carburant o data cu indepartarea obiectelor de care nu ai nevoie. O masina incarcata cu 5 pasageri si bagaje poate consuma mai mult cu 15%.

Incheie polita RCA online, de la Otto Broker, rapid si comod, pe o luna sau cat ai nevoie, de aici. Dupa efectuarea platii, vei primi polita pe e-mail si vei avea oricand acces la istoricul tau in contul de client.

(Visited 178 time, 1 visit today)

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Nu există comentarii

Comentarii