Cum iti organizezi timpul cand #staiacasa?

In aceasta perioada, chiar daca foarte multe persoane au suficient timp la dispozitie, sunt zile in care apare senzatia ca nu au nimic de facut. Devin nemultumite si au sentimentul ca nu sunt utile, iar timpul trece pe langa ele. Toate aceste ganduri nu sunt deloc bune pentru psihic.

Cel mai important lucru, atunci cand stai acasa si mai ales cand lucrezi de acasa este sa iti organizezi foarte bine activitatile si de asemenea sa iti setezi obiective de indeplinit pentru fiecare zi.

Iata cateva directii de organizare a timpului privind trei aspect esentiale pentru fiecare persoana: Minte, Trup si Suflet.

Ai grija de mintea ta astfel:

1.Lucrul de acasa.

Alege o zona in care sa iti improvizezi “biroul de acasa”. Respecta programul de lucru normal, astfel incat sa iti ramana timp seara pentru restul activitatilor. Incearca sa adopti o tinuta casual atunci cand lucrezi si nu ramane in pijamale pe tot parcursul zilei.

2. Cursuri online sau carti

Alege o zi sau doua pe saptamana in care iti dedici minim 2 ore studiului. Citeste o carte preferata, sau urmeaza cursuri online. Poti gasi cursuri foarte interesante pe Coursera sau Udemy, ambele au si varianta de aplicatie mobila.

Ai grija de trupul tau astfel:

1.Sport

Este foarte important sa ai setate 2 – 3 zile pe saptamana pentru sport. Poti face asta mai ales dimineata pentru a te simti bine pe tot parcursul zilei. 30 de minute de sport pot fi echivalentul drumului de acasa pana la birou, pe care acum il poti valorifica altfel.

2.Respecta mesele principale

Acasa nu mai ai nicio scuza sa nu respecti mesele principale, de asemenea mancarea gatita acasa este cea mai sanatoasa si mai nutritiva.

Ai grija de sufletul tau astfel:

1.Pasiuni

Nu uita de pasiunile tale, le poti practica si de acasa, iar daca nu ai o pasiune, acum e momentul sa descoperi una. Testeaza, ai curajul sa incerci!

2.Oameni dragi

Conecteaza-te, chiar daca online, cu cei dragi tie. Nu lasa sa treaca o saptamana fara sa nu ii suni pe bunici, parinti sau pe prietenii tai. Nu uita nici de colegi, fosti profesori sau mentori.

Alege un obiectiv de indeplinit in fiecare zi si fa ca acea zi sa fie importanta pentru tine!

(Visited 93 time, 1 visit today)

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Nu există comentarii

Comentarii