Centenarul prin ochii prezentului – o incursiune digitală în istorie

O sărbătoare cu video mapping, holograme și AR, la Iași

Asociația Educativă Godmother organizează în perioada 23 – 25 noiembrie 2018, evenimentul cultural – educativ “Centenarul prin ochii prezentului – o incursiune digitală în istorie”, în parcarea Centrul Comercial Felicia.

Prin acest eveniment, organizatorii își doresc să ofere participanților, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, sentimente și trăiri unice, o călătorie digitală în atmosfera anului 1918 și în cele mai importante clipe ale realizării Marii Uniri.

Astfel, participanții vor intra în contact cu momentul Marii Uniri prin activități interactive și tehnologii care le vor crea sentimentul că sunt în mijlocul evenimentelor istorice. Ei vor porni într-o călătorie prin momentele decisive ale Primului Război Mondial, prin viața socială a perioadei și prin momentele hotărâtoare ale zilei de 1 Decembrie 1918. Toată experiența va fi trăită prin intermediul tehnologiilor anului 2018, la 100 de ani de la Marea Unire: video mapping, hologramă 3D, cabină de probă virtuală, puzzle digital, realitate augmentată.

“Anul Centenarului trebuie să fie despre români și despre România. Trebuie să vorbim despre lucrurile care ne unesc și care ne-au făcut să rezistăm împreună în acești 100 de ani. În același timp, nu trebuie să uităm că suntem în anul 2018. Un an și o perioadă în care oamenii din întreaga lume sunt mai conectați decât au fost vreodată. Un an și o perioadă în care tehnologia este parte integrantă din viața fiecăruia dintre noi”, a transmis Asociația Educativă Godmother.

În cele patru zile de eveniment în intervalul 11:00 – 21:00, participanții vor fi invitați să viziteze un muzeu interactiv, o construcție pe a căror pereți exteriori vor fi proiectate imagini ale câmpurilor de luptă din Primul Război Mondial, cele mai importante figuri care și-au adus contribuția la realizarea Marii Uniri, imagini din cele trei regiuni istorice ale României anului 1918, imaginile memorabile ale zilei de 1 Decembrie 1918.

Dacă exteriorul construcției va fi un spectacol vizual pentru cei prezenți, în interior, participanții vor fi delectați cu un spectacol senzorial prin care vor urmări cele mai importante evenimente care au făcut posibilă Marea Unire, vor trăi momentele decisive ale Primului Război Mondial, se vor întâlni cu românii anului 1918, vor intra în atmosfera vieții sociale din cele trei regiuni istorice și, mai ales, în cea a zilei de 1 Decembrie 1918.

“Vom realiza practic un serial al Marii Uniri compus din 9 episoade, fiecare cu povestea și tehnologia sa, astfel încât vizitatorii să poată urmări fie tot spectacolul, fie doar părți pe care le consideră mai interesante”, au completat organizatorii.

Astfel, interiorul muzeului virtual va cuprinde 9 spații care vor funcționa atât împreună, pentru a oferi o imagine de ansamblu a istoriei Marii Uniri, cât și separat, fiecare dintre aceste spații oferind o experiență unică, diferită, atât ca subiect abordat, cât și ca tehnologie folosită.

Decorurile exterioare vor recrea atmosfera celor 100 de ani de istorie, iar aceasta va fi întregită și de prezența unei fanfare care va interpreta cântece patriotice. Tot în exteriorul muzeului virtual vor fi derulate activități educativ-distractive dedicate celor mici, dar și adulților: ateliere, puzzle, pictură, jocuri interactive, photo corner personalizat pe tema Centenarului. Pentru a vedea programul detaliat, vă rugăm consultați site-ul evenimentului www.centenardigital.ro

Asociatia Educativă Godmother și-a propus să dezvolte proiecte inovative, sustenabile și de calitate care să contribuie la dezvoltarea comunității prin activități culturale și educaționale. Asociația are ca scop crearea premiselor necesare finanțării unor obiective de interes public și implicarea în proiecte ce vizează categoriile defavorizate ale societății românești.

Evenimentul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și face parte din seria proiectelor de Aniversare a Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial.

(Visited 138 time, 1 visit today)

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Nu există comentarii

Comentarii