Istoria blugilor – cei mai iubiți pantaloni din lume!

Acum 141 de ani, la 20 mai 1873, negustorul de pânzeturi Levi Strauss, imigrant din Germania, și croitorul Jacob Davis, imigrant din Rusia, înregistrau în SUA patentul nr. 139121, privind fabricarea unor pantaloni de uzură, dintr-o stofă rezistentă, montați cu nituri de cupru.

Succesul niturilor de cupru

Nimic nu prevestea drumul de glorie al brandului ce se năștea. Pur și simplu, o clientă îi ceruse croitorului, cu un an în urmă, să-i facă pentru soțul ei, tăietor de lemne, niște pantaloni de lucru din material foarte rezistent, cu buzunare nituite, întrucât cusăturile din ață cedează repede.

Clienta s-a arătat mulțumită de rezultat, prețul era acceptabil – un dolar și 50 cenți – iar în scurt timp toți tăietorii de lemne, cărora pantalonii li se uzau mai rapid decât orice altceva, descopereau că noul produs nu are moarte.

Succesul a evoluat crescând, tot mai mulți tăietori de lemne au început să comande pantaloni din acea țesătură rezistentă și cu buzunarele nitutite, iar Jacob Davis și-a dat seama ce pericol l-ar putea paște, dacă ideea va fi preluată și pusă în valoare de alți intreprinzători sau concurenți.

El i-a propus furnizorului său de pânzeturi Levi Strauss să patenteze împreună procedeul, întrucât personal nu prea avea fonduri.

Procedeul patentat a început să atragă atenția celor a căror profesie impunea o îmbrăcăminte rezistentă, dotate cu buzunare numeroase și bine asigurate, atât contra uzurii, cât și contra hoților, destul de numeroși în acel plin secol al nouăspezecelea.

Cum au evoluat lucrurile

Încetul cu încetul, acești pantaloni au devenit foarte apreciați atât pentru rezistență cât și pentru design-ul lor interesant, ajungând ca materialul de blug să fie utilizat atât pentru pantaloni, cât și pentru jachete, fuste sau rochii.

La câțiva zeci de ani diferență, în zilele noastre, blugii au devenit cei mai iubiți pantaloni de către adolescenți, indiferent dacă sunt fete sau băieți, dacă au o situație materială mai bună sau mai proastă.

În format drept, evazat, skinny, larg, rupt sau tratat, blugii au puterea de a se reinterpreta de la sezon la sezon, reușind să surprindă în continuare!

Săptămâna 27 octombrie – 2 noiembrie: 30% reducere la toți pantalonii MOTIVI

În perioada 27 octombrie – 2 noiembrie, la MOTIVI este Toamna Cadourilor, perioadă în care toate rochiile și pantalonii (așadar inclusiv iubiții blugi) beneficiază de 30% REDUCERE!

Te așteptăm în magazinul MOTIVI să găsești perechea ta perfectă de blugi!

(Visited 2.479 time, 1 visit today)

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Nu există comentarii

Comentarii