Hai afara la joaca!

Bucuria cea mai mare dupa ridicarea starii de urgenta este cu siguranta cea a copiilor. Dupa atata timp petrecut in casa, copiii pot iesi in parc la o plimbare sau afara la joaca. Statul sau jucatul afara, in aer liber la soare, este foarte benefic pentru copii, mai ales in sezonul de primavara, cand vremea este potrivita.

Timpul petrecut afara intareste sistemul imunitar al copiilor, dezvolta mobilitatea si oxigeneaza corpul. Este benefic atat pentru sanatatea fizica, cat si din punct de vedere psihic. Copiii devin mai creativi pentru ca isi stimuleaza imaginatia prin jocuri, gasesc solutii si strategii.

In schimb, parintii nu trebuie sa uite de regulile de preventie si sa isi protejeze copiii, cand sunt la joaca. Regulile de igiena sunt cele mai importante:  sa se spele pe maini inainte si dupa ce merg la joaca;  sa stranute in cotul mainii sau in servetel de unica folosinta, dupa care sa il arunce; sa poarte masca, daca este cazul; si sa pastreze distanta fata de ceilalti copiii, pe cat posibil.

Jocuri pentru copii in aer liber

Ca sa pastreze distanta sociala, cele mai potrivite sunt jocurile sau activitatile individuale sau la care pot participa 2-3 copii.

1. Sotron. Cel mai cunoscut joc al copilariei, sotronul se poate juca individual sau in 2.

2. Coarda. Este cel mai bun joc pentru a face activitate fizica. Coarda se sari in mai multe feluri, unele pot fi inventate pe moment.

3. Popice. Este un joc de precizie, iar pentru a stimula competitivitatea, se poate juca in 2.

4. Zmeu. Este un joc ce dezvolta abilitatile de coordonare a copiilor si pentru ca provocarea sa fie si mai mare, zmeul poate fi construit chiar de copii. Sunt videouri pe diferite siteuri care arata pas cu pas, cum se construieste un zmeu.


5. Mingea. Potrivit mai mult pentru baietei, jocul cu mingea este o activitatea fizica benefica pentru copii, in care se pot implica si parintii.

Jocurile sunt mai distractive cand participa mai multi copii, dar pana cand vom fi in siguranta, ne bucuram de libertatea de a sta afara, la soare si de a petrece timp in natura. #totulvafibine

(Visited 738 time, 1 visit today)

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Nu există comentarii

Comentarii