Cum ne pregătim mașina pentru iarnă?

Suntem în luna noiembrie iar pregătirea mașinilor pentru anotimpul rece deja a început! Pentru că recent FORD Iași – ATI MOTORS Holding s-a alăturat programului CROMATIC și vă oferă reduceri la serviciile lor prin simpla prezentare a cardului CROMATIC, venim în ajutorul vostru și cu câteva informații despre comportamentul mașinilor în sezonul rece.

Nu uitați, FORD Iași – ATI MOTORS Holding (situat pe DN 28 Iași – Târgu Frumos, km 10), oferă posesorilor de Card Cromatic:

  • 15% reducere la manoperă
  • 5% reducere la piesele de schimb
  • testarea baterieri gratuit

la toate mărcile de mașini, prin simpla prezentare a Cardului Cromatic.

Card Cromatic

Iată mai jos și 7 lucruri de care trebuie să ții cont în anotimpul rece:

  1. Antigelul îmbătrâneşte, pierzându-şi calităţile în timp!

Proprietăţile aditivilor tind să scadă în timp. Trecerea timpului afectează punctul de îngheţ al amestecului şi astfel circuitul de apă al motorului poate îngheţa, provocând daune importante. Atenţie la alegerea antigelului, pentru că trebuie să respecţi indicaţiile producătorului. Un amestec de substanţe nepotrivite poate distruge circuitul şi pompa de apă.

  1. Frigul scade puterea bateriei cu până la 50%!

Cu siguranță nu te gândești că bateria te va lăsa atât de repede, dar află că frigul de afară îi scade puterea cu până la 50%. Atunci când călătorești pe timp de iarnă, căldura, ștergătoarele și farurile vor funcționa aproape fără întrerupere. Bateria va fi suprasolicitată iar dacă nu vei raționaliza consumul de energie s-ar putea ca bateria să te lase mult mai repede decât te aștepți. De aceea este indicat să previi și să verifici starea acesteia, decât să te trezești în plin viscol fără baterie. Curelele și furtunurile se deteriorează mai repede pe vreme de iarnă, de aceea trebuie să verifici și starea acestora.

  1. Iarna, vâscozitatea uleiului crește, factor ce poate conduce la pornirea greoaie a motorului!

Pe timp de iarnă vâscozitatea uleiului crește, factor ce poate conduce la pornirea greoaie a motorului și deteriorarea acestuia. Ca orice produs și uleiul are un termen de garanție. Garanția uleiului introdus într-un motor este de 12 luni. Depășirea acestui termen scade proprietățile uleiului și poate duce la deteriorarea motorului. Verifică uleiul pentru a călători în siguranță!

4. Parafina din combustibil în sezonul rece poate înfunda filtrul de motorină, ceea ce conduce la deteriorarea sistemului de injecție și chiar oprirea motorului în timpul mersului. Evitați situațiile neplăcute care pot apărea în condiții de iarnă.

5. În condiții meteorologice ce presupun zăpada, polei și temperaturi scăzute este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarnă conform legislației rutiere. Utilizarea unei anvelope necorespunzătoare crește distanța de frânare, scade performanța mobilității și crește consumul.

6. Ștergătoarele și lichidul de parbriz joacă un rol esențial în siguranța rutieră, asigurând vizibilitate atunci când plouă sau ninge. Înlocuiește lamelele dacă sunt vechi și folosește un lichid special pentru curățarea parbrizului. Ridică ștergătoarele pentru a nu îngheța.

7.  Colmatarea filtrului de polen este una din cauzele frecvente ale nefuncționării în parametri a sistemului de AC, având ca efect dezaburirea greoaie a geamurilor în anotimpul rece!

Colmatarea filtrului de polen duce la presiuni mari ce pot favoriza spargerea unei conducte sau a unui radiator. Filtrul de polen elimină umiditatea din instalație pentru a proteja compresorul și tot datorită lui se obține un aer uscat care duce la dezaburirea parbrizului. Efectuați verificări pentru a nu avea surprize neplăcute în anotimpul rece.

Așadar, ATI Motors Holding te așteaptă să îți pregătești mașina de iarnă, indiferent de marca ei, cu sfaturi practice și oferte speciale pentru toți deținătorii de Card Cromatic!

(Visited 309 time, 1 visit today)

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Nu există comentarii

Comentarii