Beneficiile uleiului de argan pentru cosmetică

Arganul este un arbore rar si preţios. Acesta se găsește în principal în sud-vestul Marocului, între Agadir, Essaouïra și Taroudant. Foarte rezistent la clima aridă, arganul ne oferă o adevărată comoară: uleiul de argan. Uleiul este produs urmând metodele tradiţionale, bine-cunoscute de femeile din Moroc.
Yves Rocher folosește 100% ulei de argan organic, fără pesticide, în scopul de a păstra și respecta solul. Uleiul extra-virgin de argan este presat imediat după ce fructele au fost recoltate, folosind un proces organic.
Uleiul de argan joacă un rol esenţial în funcţia de barieră hidrolipidică a pielii, deoarece hrăneşte, protejează şi hidratează.

ulei de argan,adv,ten tanar,piele tanara,efecte ulei de argan,beneficii ulei de argan, unghii sanatoase,par sanatos,ten sanatos, corp sanatos, sanatate,arderea grasimilor,par stralucitor,corp hidratat,maini uscate si

Cum poți folosi uleiul de argan în cosmetică?

  • Îngrijirea părului – pentru că are rolul de a îndepărta efectul de vârfuri frizzy, hrăneşte părul uscat şi adaugă o strălucire aparte. Se aplică pe toată suprafaţa firului de păr, cât este încă umed, sau se poate aplica doar pe vârfurile uscate sau deteriorate, dar numai după ce părul este uscat în întregime. De asemenea, uleiul de argan poate proteja împotriva acţiunii razelor solare nocive.
  • Scalp – cine se confruntă cu scalp uscat şi mâncărimi ar fi bine să încerce tratamentul cu ulei de argan. Se aplică o cantitate mică de ulei îmbibată pe o dischetă demachiantă şi se tamponează uşor scalpul. Cel mai indicat este să urmezi această procedură înainte să mergi la culcare, astfel încât proprietăţile uleiului să aibă timp suficient pentru a acţiona, iar dimineaţa pur şi simplu te trezeşti fără nicio problemă şi doar te speli pe cap.
  • Ten – deşi poate suna înfricoşător să te dai cu ulei pe faţă, mai ales dacă ai tenul gras de la natură, este un lucru absolut în regulă, pentru că pielea ta are nevoie de aşa ceva şi îţi va mulţumi la final pentru faptul că va fi netedă, luminoasă şi radiantă.
  • Tocoferolul, un antioxidant puternic din fructul de argan este cel care diminuează vizibil semnele îmbătrânirii pielii, ajutând la prevenirea şi reducerea ridurilor şi a liniilor fine prin efectul de creştere a umidităţii de la nivelul pielii.
  • Eczemele, psorizisul, varicela, acneea şi alte afecţiuni ale pielii pot fi vindicate cu ajutorul acestui lichid preţios. De asemenea, uleiul de argan conţine saponine, substanţe numite popular “balsam natural al pielii”, care hrănesc în profunzime pielea uscată.
  • Corp – poţi folosi uleiul de argan ca orice altă cremă hidratantă de corp. Esenţial este să îl aplici imediat după duş pentru rezultate spectaculoase.
  • Mâini – pentru a preveni uscarea, crăparea şi roşeaţa mâinilor, uleiul de argan este cea mai bună soluţie. În plus, acesta se foloseşte şi pentru îngrijirea unghiilor, ajutând la înmuierea cuticulelor şi la creşterea rezistenţei unghiilor.
(Visited 276 time, 1 visit today)

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Nu există comentarii

Comentarii