3 salate delicioase de primăvară
Salata cu mazăre, ridichii și feta
Un elogiu adus legumelor proaspete de primavară, această salată garantează și vitamine, și minerale la pachet pentru un prânz gustos.
Ingrediente (4-6 porții):
- 2 lingurițe semințe de chimion
- 2 lingurițe suc proaspăt de lime
- 2 lingurițe miere
- 60ml ulei de măsline
- 3 linguri mărar proaspăt, tocat
- 450 g boabe mazăre verde (proaspată sau congelată) fiartă și scursă
- 1 legătură ridichi, feliate
- 150 g feta marunțită
- sare și piper
Prăjește semințele de chimion timp de 2 minute într-o tigaie încinsă și apoi macină-le fin. Amestecă-le cu sucul de lime, uleiul și mierea, adaugă mărarul, sare și piper. Lasă dressingul la frigider până când pregătești legumele.
Fierbe mazărea în apa cu sare (5 minute dacă este proaspată sau 2 minute dacă este congelată). Clătește sub un jet de apă rece și scurge bine. Amestecă mazărea cu ridichiile feliate și feta într-un bol. Adaugă dressingul și condimentează cu sare și piper după gust.
Salata cu fasole boabe, ton și radicchio
O salată colorată, perfectă pentru prânzul de weekend sau cina din timpul săptămânii.
- 1 legatură mică pătrunjel, tocat mărunt
- 120ml ulei de măsline
- 3 linguri suc proaspăt de lămâie
- ½ lingură oțet de vin
- 1 cățel usturoi zdrobit
- sare și piper
Pentru salată:
- 1 bucată radicchio (medie)
- 600g fasole boabe albă din conservă, scursă și clătită
- 2 tulpini de țelină tăiate fâșii
- 1 conservă ton
- sare și piper
- frunze de pătrunjel pentru decor
Amestecă toate ingredinentele pentru vinegreta într-un robot de bucătarie până când se omogenizează și condimentează cu sare și piper. Rupe frunzele de radicchio în bucăți mari, pune-le într-un bol cu fasolea boabe și țelină și amestecă-le cu vinegreta. Mai adaugă sare și piper dacă e nevoie.
Adaugă deasupra bucăți de ton și decorează cu frunze de pătrunjel.
Salata cu bucățele de pui, ridichii și castraveți
Un amestec de texturi și culoare, îmbrăcate într-un dressing aromat cu trahon.
Ingrediente (4-6 porții):
- 1 legătură tarhon tocat mărunt
- 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
- 4 linguri semințe de pin
- 5 linguri suc proaspăt de lămâie
- 2 linguri salote tocate mărunt
- 6-8 linguri ulei de măsline
- 2 piepti de pui la grătar
- 300-400g amestec frunze spanac, valeriană, salată verde
- 1 legătură ridichii
- 1 castravete mare feliat subțire
Mărunțește tarhonul, pătrunjelul, 2 linguri de semințe de pin, 1 lingură suc de lămâie și salotele într-un robot de bucătărie până când devin o pastă. Adaugă treptat 3 linguri de ulei de măsline. Condimentează cu sare și piper și mai adaugă ulei cât să obții un sos asemănător cu sosul Pesto.
Oprește 2 linguri din tarhonul tocat și amestecă-le cu 4 linguri de suc de lămâie, 3 linguri de ulei, sare și piper pentru a pregăti un dressing.
Amestecă într-un bol verdețurile, feliile de ridichii și castravetele cu dressingul pregătit și condimentează cu sare și piper.
Împarte salata în 4-6 farfurii, pune deasupra cubulețe/ fâșii subțiri de carne de pui la grătar și presară sosul cu trahon și 2 linguri de semințe de pin. Servește cu pâine prăjită.
Sursa retete si foto: Bon Appetit