Băuturi răcoritoare de vară pe bază de cafea

Ce ţi-ai dori să bei într-o zi călduroasă de vară?

Băuturile reci pe bază de cafea sunt cele mai potrivite. Pe lângă efectul răcoritor pe care îl au, acestea dau şi un plus de energie pentru întreaga zi.

Iată câteva reţete de băuturi răcoritoare pe bază de cafea

  • Piccolo Affogato al Caffe

Pentru a prepara această băutură ai nevoie de:

  • 3 căni de îngheţată de vanilie
  • 2 căni de espresso
  • boabe de cafea

Piccolo-Affogato-al-Caffe

Din această cantitate vor ieşi 12 pahare mici de băutură răcoritoare. Se ia fiecare pahar în parte şi se pune câte un sfert de cană de îngheţată de vanilie, după care se pun la frigider aproximativ 30 de minute, până se întăreşte. După ce se scot din frigider se adaugă peste îngheţată 3 linguri de espresso în fiecare pahar. În final, trebuie să garnisiţi cu boabe de cafea şi să serviţi imediat.

  • Creole Coffee Punch

Pentru această băutură ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 căni de cafea tare
  • 6 linguri de lapte condensat îndulcit
  • 3 sferturi de cană de lapte
  • jumătate de cană de lichior de portocale pe bază de rom
  • cuburi de gheaţă
  • fâşii de coajă de portocală pentru decor

Creole-Coffee-Punch

Această băutură se prepară foarte simplu. Prima dată se amestecă cafeaua cu laptele şi lichiorul până se obţine un lichid omogen, după care se lasă să se răcească bine la frigider timp de o oră – o oră jumătate. După ce am scos compoziţia din frigider turnăm amestecul în pahare, peste cuburile de gheaţă. La final putem decora paharele cu fâşiile de coajă de portocală.

  • Ice Latte

Pentru a prepara această băutură ai nevoie de:

  • 240 ml de lapte de migdale
  • 2-3 cuburi de gheaţă din cafea
  • zahăr sau îndulcitor
  • puţină scorţişoară măcinată

ice-latte

Pentru a pregăti acest Ice Latte ai nevoie în primul rând de o cafea făcută prin orice medotă doriţi. După ce cafeaua este pregătită se pune la frigider ori congelator pentru a se putea răci. Apoi, cafeaua rece trebuie pusa în tăviţele de gheaţă şi lăsate peste noapte pentru a îngheţa complet.

Cuburile de cafea îngheţată se pun într-un pahar, se toarnă peste ele laptele de migdale, după care se adaugă zahărul sau îndulcitorul şi amestecaţi.

La sfârşit, presăraţi puţină scorţişoară pentru a obţine o savoare exotică.

Tu ai încercat băuturile răcoritoare pe bază de cafea?

Sursă: www.tea-coffee.ro

(Visited 525 time, 1 visit today)

Distribuie articolul prietenilor tăi:

Nu există comentarii

Comentarii